Úvod / Galerie / Představujeme - Lenka Kubíčková

Představujeme - Lenka Kubíčková

* 22. 2. 1972 Zábřeh

 

Dětství jsem prožila spolu se svými třemi sourozenci v Hrabové. Po základní škole jsem se vyučila Obráběčkou kovu pro závod SIEMENS v Mohelnici, kde pracuji už třicátým rokem. Bydlím v Mohelnici a mám tři dospělé děti. Výtvarné a tvořivé činnosti mne vždy přitahovaly, ale teprve poslední čtyři roky se jim začínám věnovat naplno. Čím dál více se stávají smyslem mého života, kam utíkám před realitou všedních dnů. Obrazy maluji srdcem, snažím se do nich vnést své pocity, sny a touhy.

Velkou inspiraci čerpám z výtvarných minidílen v Galerii Lautner, kde se pod vedením paní Hany Šedinové seznamujeme s různými malířskými a grafickými technikami.

I přes jednoduchost některých postupů dávám přednost technice olejomalby. Vůně olejových barev a médií přímo pohlcují mé smysly. Nepřemýšlím nad jednotlivými tahy štetce, nechávám svou ruku, aby spolu s citem nanesla správnou barvu na pravé místo.

Snad při pohledu na mé obrazy alespoň částečně pocítíte ten hřejivý pocit štestí, klidu a pohody, který já pociťuji, když své obrazy vytvářím.

 

Lenka Kubíčková

Zveřejněno: 9.8.2018